Veelgestelde vragen

Dit bericht is ook beschikbaar in: Duits

Vragen is goed. Er bestaan geen gekke vragen. Wij kunnen het ons voorstellen dat u wilt weten wat u verwachten kunt aan boord van een van onze schepen.

Hieronder staan een aantal aan ons veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gauw contact op met ons.

Wat is er allemaal aan boord aanwezig?

Dit bericht is ook beschikbaar in: Duits

We zetten alles op een rij:

Inventaris aan boord van de Summertime

Inventaris aan boord van de Hester

Dan heb je een idee van wat er allemaal aan boord aanwezig is.

Kijk ook bij de tips ter voorbereiding op de tocht .

Wij zijn met een kleine groep

Dit bericht is ook beschikbaar in: Duits

Koninklijk genieten doet u met de Kamper.
Voor dagtochten tot 12 personen.

Het mooiste charterschip op het Nederlandse water is toch wel de Brandaris.
Voor dagtochten tot 40 personen, overnachting tot en met 26 personen.

 

 

Worden er veel mensen zeeziek?

Dit bericht is ook beschikbaar in: Duits

Zeeziekte komt eigenlijk weinig of niet voor. Goede voeding en voldoende nachtrust voorkomen al veel. Bent u gevoelig voor zeeziekte, informeer dan bij drogist of apotheek naar een middel.

Heb ik zeilervaring nodig?

Dit bericht is ook beschikbaar in: Duits

U heeft geen zeilervaring nodig. De schipper en matroos begeleiden u tijdens de tocht en brengen u de fijne kneepjes van het zeilen bij! Stuurt u door de brug?

Mag onze hond mee aan boord?

Dit bericht is ook beschikbaar in: Duits

Daar zijn we kort en krachtig in: Wij nemen geen huisdieren mee aan boord.

Is het zeilen wel leuk voor kinderen?

Dit bericht is ook beschikbaar in: Duits

Voor kinderen is een tocht met een zeilschip natuurlijk een groot avontuur. Kinderen vinden het vaak geweldig aan boord. Geef bij uw reservering wel door dat er kinderen meegaan en hoeveel. Wij zorgen dan voor voldoende zwemvesten. Neem sowieso wat spelletjes mee of knutselspulletjes. Dat werkt altijd.

Is het veilig aan boord?

Dit bericht is ook beschikbaar in: Duits

Uw veiligheid staat natuurlijk voorop tijdens de tochten met onze schepen. Wij varen immers met de kostbaarste lading die er is: mensen. Daarom werken wij met ervaren schippers die allen goed zijn opgeleid.

De schepen ondergaan jaarlijks een grondige keuring waarbij de controle op veiligheid een belangrijk aspect is. Voor alle gasten zijn zwemvesten aan boord, ook voor kinderen. Geef wel het aantal kinderen door bij uw reservering, wij houden daar dan rekening mee. De Summertime heeft een dichte reling en is hierdoor kindvriendelijk. Natuurlijk is het belangrijk uw kinderen goed in de gaten te houden. De Hester heeft een open reling.

Een van onze gasten zit in een rolstoel?

Dit bericht is ook beschikbaar in: Duits

Hoewel er aan boord geen speciale faciliteiten zijn voor minder validen hebben wij toch goede ervaringen met deze doelgroep. In het verleden hebben wij al vaker succesvol en naar volle tevredenheid met rolstoelgebruikers of mensen met een andere handicap gevaren. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat voor kleding moet ik aan?

Dit bericht is ook beschikbaar in: Duits

Het weer is het enige waar we geen invloed op hebben. Met ons Nederlandse klimaat kan het alle kanten op met het weer. Neem dat als uitgangspunt bij het inpakken van uw tas. Wij adviseren altijd laagjes kleding. Zo kunt u bij goed weer lekker in uw T-shirt zitten. Als het wat frisser is kunt u een trui aantrekken. Het is verder prettig om een goede (winddichte) jas en stevige schoenen mee te nemen. En uw zwemkleding niet vergeten om heerlijk te ontspannen.
’s Winters is een skibroek heerlijk warm!

Moet ik beddengoed meenemen?

Dit bericht is ook beschikbaar in: Duits

De bedden in de hutten zijn opgemaakt met een hoeslaken en een kussen met hoes. Zelf neemt u uw slaapzak of dekbed mee. Het is ook mogelijk om dekbedden te huren. De kosten hiervan zijn Euro 16 per stuk. Dit graag ruim van te voren doorgeven.

Waar kan ik de auto het beste parkeren in Kampen?

Dit bericht is ook beschikbaar in: Duits

Tussen 9.00 uur en 20.00 uur is het parkeren aan de IJsselkade is tegen betaling. Op zondag is het parkeren gratis.
Er zijn verschillende parkeerplaatsen waar je gratis de auto parkeert. Parkeer de auto bij de schepen op de IJsselkade om de bagage uit te laden.

Let op: Er wordt in Kampen streng gecontroleerd op parkeren.

Vanaf deze plekken loop je binnen 10 minuten naar de IJsselkade:
Op het parkeerterrein bij het NS station. (Stationsplein 1, Kampen)
Op het parkeerterrein bij het Stadhuis. Let op: Op bepaalde gedeeltes geldt een maximaal van 3 uur met een parkeerschijf. (Burgemeester Berghuisplein, Kampen)
Op het parkeerterrein bij de Buitenhaven. (Oranjesingel / Buitenhaven, Kampen)