Vaargebied

Dit bericht is ook beschikbaar in: Duits

Vaargebied van Summertime, Brandaris, De Hester, en de De Kamper

Thuishaven Kampen

De prachtige Hanzestad Kampen is niet voor niets onze thuishaven. De Summertime en de Hester liggen daar aan de IJsselkade. Van boord loopt u zo het historische centrum van Kampen in. Alles is op loopafstand. Van gratis parkeerplaatsen tot het treinstation. Van de supermarkt tot aan de slager. Van restaurants en eetcafé’s tot gezellige kroegjes. Op vrijdagavond is het koopavond in Kampen. Ook fijn!

Wanneer we wegvaren van de kade heeft u eerst een prachtig zicht op een van de mooiste stadsfronten van Nederland. U en uw gasten verkennen het schip, en kunnen al varend op de IJssel genieten van het mooie uitzicht en de eerste brug die we passeren. Van de IJssel komen we op het Ketelmeer. Spot u de Zee-arend? En kijk…. Zijn dat nu flamingo’s?

Mocht het onstuimig zijn op het IJsselmeer? Dan blijven we beschut op het Ketelmeer en varen we bijvoorbeeld naar Zwartsluis.Het voordeel van varen vanuit Kampen is dat we bijna altijd uit kunnen varen. Of het moet zo hard waaien dat de Eilandbrug niet draait natuurlijk.

Dagtocht vanuit Kampen

Vanuit thuishaven Kampen kun je met de Summertime en de Hester dagtochten maken via de IJssel, Ketelmeer en Zwartemeer naar Zwartewaterstadjes Genemuiden of Zwartsluis. Of breng een bezoek aan  de bijzondere vissersplaats Urk.

Havens bij meerdaagse tochten of weekenden

Havens bij die we bij meerdaagse tochten aan doen zijn bijvoorbeeld Enkhuizen, Lemmer, Hoorn, Medemblik,  Urk, Texel of Amsterdam. Elke haven heeft zijn eigen charme. Ontdek hoe mooi Nederland is.

Ketelmeer

Vaak is de “voor anker op het Ketelmeer” de populairste avond bij onze gasten. Of het nu schoolgroepen zijn, bedrijven of families. Je bent echt als groep bij elkaar en het spelen op en in het water maakt het een avontuur voor jong en oud.

Laat u verrassen door het mooie Ketelmeergebied. Spring in het water!  Of pak een kano om  “door het eiland” te varen en alleen het gekwaak van kikkers te horen. Sta oog in oog met een ree. Pakt u uw kans en maak een ritje op de banaan. Wie blijft het langste zitten?

Overleg

Het weer is het enige aan boord waar we geen invloed op hebben. Gelukkig maar. Het weer voorspellen blijkt ook heel moeilijk te zijn. Daarom kijken we samen met u per dag wat de mogelijkheden zijn en naar uw wensen. Welke havens zijn bezeilbaar. Is het strandweer? Of staat er een perfect zeilbriesje? Alles is afhankelijk van de duur van de tocht en de windrichting.