Wie zijn onze gasten en wat beleven zij?

bedrijfsuitje teambuilding op een schip

Waar komen zij vandaan?

Veel van onze groepen aan boord van de Hester en de Summertime komen uit Duitsland. In het voor- en naseizoen zijn het vaak schoolreizen of werkweken. ’s Zomers (sport)verenigingen of vakantieweken, georganiseerd door kerken, die steeds vaker 2 weken met ons op avontuur gaan door Nederland. De weekenden worden vaak geboekt door families, vriendengroepen en bedrijven. Uit Duitsland, Zwitserland, België, maar ook steeds meer uit Nederland.

Er gebeurt (n)iets

Jong, oud, Duits, Nederlands, bedrijfsuitje, schoolreis, familieweekend, ga zo maar door. Hoe de samenstelling van de groep aan boord ook is, er gebeurt altijd iets bijzonders. En eigenlijk gebeurt er niets.

Dit gebeurt er

Bij het aan boord stappen blijft de stress aan de wal achter. Fijn. De mensen komen direct in een ontspannen sfeer, er ontstaat een verbinding, teamgevoel, en eigenlijk is dit niet uit te leggen. Wij zien het elke keer weer gebeuren. Mooi!  Rangen en standen vervagen. Drempels verdwijnen door simpelweg met elkaar aan boord te zijn. Misschien is het de wind door het haar, of het echt samen aan boord zijn?

Kiezen tussen Rome, London of een zeilweek

Laatst vroegen wij aan een schoolgroep waarom zij voor het zeilen en niet voor de schoolreis naar Rome of Londen hadden gekozen:

“Ik kan altijd zelf nog naar Rome of naar Londen gaan. Maar een week op een zeilschip met mijn klas, dat lukt nooit meer. En ik weet zeker dat wij het veel leuker hebben aan boord, dan zij in Rome.”

Bijzondere momenten

We vragen onze gasten om wat zij het leukst, bijzonderst vonden van hun zeiltocht te omschrijven. Die antwoorden die we krijgen zijn zo mooi:

“Bijzonder waren de momenten dat wij als klas samengewerkt hebben. Dat is in onze klas niet vanzelfsprekend.” 

“De momenten die ik het bijzonderst vond waren de momenten dat ik in de zon en wind kon nadenken en mijmeren. Het was echt heel gaaf. Dank je wel voor de mooie tijd op de Hester.”

“De tijd samen aan dek, de speedboot, het sturen, in het kluivernet liggen. Ik vond alles leuk. Door het zeilen en de gezamenlijke tijd aan boord heb ik ook contact gehad met mensen die ik hiervoor nooit gesproken had.”

“Ik sta aan de reling, geniet van de wind en de zon op mijn huid. Ik voel me helemaal vrij en gelukkig.”

Meer ervaringen lezen?

Op de pagina met recensies plaatsen wij wekelijks nieuwe reacties. En die reacties op het zeilen, het samenzijn op het water, vinden wij elke keer weer fantastisch. Jongeren, ouderen, iedereen beleeft iets bijzonders aan boord. Mooi he?