Schoolreis of werkweek aan boord

Keuze voor een zeilweek als werkweek?

We varen met de Hester en de Summertime veel met Duitse schoolkinderen. Als werkweek, als schoolreis of als afscheid van de school.

Ik vroeg een aantal Duitse scholieren bij ons aan boord, waarom zij kozen voor een week zeilen in Nederland in plaats van een paar dagen naar Rome of London.

Ze antwoordden dat ze altijd zelf een keer op vakantie kunnen naar Rome of Londen. En dat het in de toekomst een stuk ingewikkelder is om een groep mensen bij elkaar te krijgen om te gaan zeilen op het IJsselmeer. Die kans wilden ze nu grijpen nu het kon. En ze zouden de keuze zo weer maken. Want wat hadden ze een supergave tijd aan boord gehad.

Mooi vind ik dat om te lezen. Dat er echt een keuze gemaakt wordt door de scholieren voor een zeilweek.

Echte ervaringen en reacties:

Sinds kort vragen wij aan het einde van de week naar de bevindingen van de groepen aan boord. Mooi is het om de reacties en ervaringen over de zeilweek te lezen: 

“Bijzonder waren de momenten dat zij als klas samengewerkt hebben. Dat is in onze klas niet vanzelfsprekend”

“Door het zeilen en de gezamenlijke tijd aan boord heb ik ook contact gehad met mensen die ik hiervoor nooit gesproken had”

“Deze schoolreis was de beste ooit! Ik vond het heel interessant dat jullie veel uitlegden over het zeilen en vertelden over de havens waar we aanlegden. Het varen met de speedboot was natuurlijk ook super!”

“Het is een gaaf gevoel, zelf te zeilen en alles zelf te doen.”

Dat de scholieren hun werkweek, schoolreis zo ervaren, is toch wat je wilt horen als leraar, als begeleider, als ouder? Zelfstandigheid, samenwerken, contact maken. Mooi! 

Wil je andere recensies lezen? Dat kan!