Daarom is varen vanuit Kampen een goed idee

De Hester en de Summertime hebben Kampen als thuishaven. Hier ontvangen wij onze gasten aan boord en vertrekken wij samen op avontuur. Waarom is het zo leuk om vanuit Kampen te varen? Kampen ligt centraal in Nederland en de afstand vanuit Duitsland het kortst is. Hieronder vind je nog meer redenen:

De Summertime en de Hester liggen midden in het historische stadscentrum van Kampen

De supermarkt, de winkelstraat, café’s en restaurants zijn dus echt vlakbij. En op vrijdagavond is het koopavond. Dus ben je jouw zonnebril vergeten? Geen punt!

Het NS station en gratis parkeermogelijkheden zijn vlakbij

Kom je met de trein, dan loop je de brug over en stap je direct aan boord. Ook is er genoeg gratis parkeergelegenheid voor auto’s. Kijk hier voor informatie over parkeren in Kampen.

Het eerste stuk varen we op de IJssel

eerst stuk op de ijssel

We beginnen op rustig water. Perfect om te wennen aan het varen. Het voor de eerste keer varen door de Eilandbrug is eigenlijk heel bijzonder.

Het Ketelmeer met het Keteleiland

Het Ketelmeer is een prachtig natuurgebied en daar kunnen wij door heen varen. Dit is het leefgebied van de zee-arend en een kolonie Flamingo’s. Spot jij ze?

Altijd een plekje in de luwte

IMG_1569

Op het Ketelmeer voor anker gaan is de favoriete avond van onze gasten. We liggen eigenlijk altijd uit de wind omdat we op de plek voor anker kunnen gaan waar het Keteleiland de wind tegenhoudt.

Echt samen zijn

Ervaar het gevoel om echt als groep bij elkaar te zijn. Overdag is het schip de uitvalsbasis voor kanotochtjes, zwemmen en varen met de speedboot met de banaan. ’s Avonds zit je langer buiten zitten te genieten van de sterrennacht.

De diversiteit van het vaargebied

Van de IJssel met haar stroming, vaar je via het Ketelmeer met haar prachtige natuur, naar het grote IJsselmeer.

Waait het te hard?

Waait het onstuimig dan is het fijn om op het Ketelmeer te blijven en het IJsselmeer voor de volgende dag te bewaren. Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis zijn havens die dan bereikbaar zijn.

Aanvaren op het mooiste stadsfront van Nederland

in het centrum van hanzestad kampen liggen de schepen

Kampen heeft volgens velen het mooiste stadsfront van Nederland.

Deze foto is gemaakt door Bertrik Hakvoort.